altijd op zoek naar de finishing touch

De verbouwing begint!

De verbouwing begint!

Voor de mensen die nog graag naar Niek’s huis in Fresia 11 willen kijken: te laat! Ja echt!

Het duurde zeker een jaar om ons eerste huis op papier te zetten en wegwijs te worden in het doolhof van wetten en regels. En ineens is nu ons ‘kluspakket’ compleet. Ik ben echt supertrots, want met een beetje hulp van onze aannemer en vrienden/familie heeft Niek zelf alle vergunningen, materialen en mankrachten verzameld. Het slopen en bouwen kan eindelijk beginnen!

En ik typ het nu wel, maar ik weet niet zeker of we het al echt beseffen.

De planning

De komende 5 tot 8 weken zullen een wervelwind zijn van sloophamers, kruiwagens, graafmachines, beton, hout en nog honderd andere bouwmaterialen. Niek’s spullen zijn afgelopen weekend verhuisd, aanstaande dinsdag komt het tijdelijke onderkomen (in de vorm van een stacaravan) en vrijdag 7 april gaat de sloopkogel door het huis. Als alles mee zit, wordt eind mei het dak geplaatst. En dan trek ík mijn kluskleren aan!

Even wachten nog..

Terwijl Niek heen en weer rende tussen aannemer, bank en gemeente, was ik uuuren aan het surfen en bladeren voor inspiratie. Het is niet niks om een huis vanaf een plattegrond in te richten. En ook al ben ik drie keer verhuisd, ik heb nog nooit zelf mijn keukentegels of badkamer hoeven uitzoeken. Laat staan deurklinken of een trapleuning! Toch interesseert het me mateloos. Onder ‘Inspiratie‘ vind je voorbeelden van de stijl die ik voor ogen heb. Ik kan niet wáchten tot ik hiermee aan de slag kan. Dankjewel Pinterest, Instagram, VT-wonen en Eigen huis en tuin voor alle hulp en het goede gezelschap!

Wil je een handje helpen?

Oh, met ‘mankrachten verzameld’ hierboven bedoelde ik de benodigde basis aan ervaren werklui. Wanneer we aan de afwerking – mijn territorium – beginnen, kunnen we altijd extra hulp gebruiken. Dus schroom niet om tegen die tijd even te bellen of appen of mailen 🙂

Tijdens de sloop en de bouw zijn extra handen natuurlijk ook zeer welkom!

Spannend!!

 

 2 thoughts on “De verbouwing begint!”

  • Lieve schat, wat fijn om te zien dat je je blog getart bent, ik ben trots op jou! En natuurlijk ga ik jullie op de voet volgen, want ik wil niets van dit stoere project missen hoor!

  • Lieve mensen, al heel wat gebeurt in het Soperse Bos!! Huisje bijna plat en caravan goed ingericht en schoongemaakt. Vooral Niek veel suc7 met de start van het nieuwe huis. We blijven het volgen vanuit Kruisstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.