altijd op zoek naar de finishing touch

Hoe het was en hoe het wordt

Hoe het was en hoe het wordt

Sinds mijn blog live is krijg ik reacties als “wat een gaaf huisje gaan jullie bouwen”, “tof project” en “idyllisch plekje zeg”. Heel leuk om te horen! Al lijkt een deel daarvan te gaan over het oude huisje. Dus misschien is het handig als ik de plannen van het nieuwe huis met jullie deel. Zodat het voor iedereen helder is over welk huis ik het heb 😉

Hoe het was

De foto op mijn homepage is Niek’s oude (inmiddels gesloopte) huisje. Op de website van ’t Soperse Bos wordt het zo omschreven:

In 1971 is bouwvergunning verleend voor 50 bungalows van het type Fresia. Zij zijn uitgevoerd als een zogenaamde A-framewoning, met aan de voor en achterzijde een pui. De rest is dak. In de loop van de jaren zijn de meeste bungalows verbouwd, gerenoveerd en/of uitgebreid. De uitbreiding betreft veelal verlenging van de hoofdbouwmassa, aanbrengen dakkapellen, aanbrengen isolatie etc.

Zoals je hebt gemerkt kiezen wij ervoor om helemaal opnieuw te beginnen. Dat komt vooral door de ligging van het huis op het perceel. Als we het oude huisje wilden uitbouwen hadden we een groot deel van de tuin moeten opofferen. Zonde van zo’n ‘idyllisch plekje’, toch?

Hoe het wordt

Tegenwoordig zijn we door de legalisatie een “gewone” woonwijk van de gemeente ’s Hertogenbosch, die zijn mooie, rustige en bosrijke karakter heeft behouden. In de toekomst willen we dat, door ons allen samen sterk te maken, ook graag behouden.

Dat betekent dat wij bij het ontwerpen van de nieuwe woning rekening moesten houden met een aantal voorwaarden, zoals:

  • de gevel moet een houten uitstraling hebben
  • de stenen borstwering mag maximaal 80 centimeter hoog zijn
  • de dakgoot komt maximaal op 3,5 meter hoogte
  • het huis mag niet hoger zijn dan 8 meter
  • de oppervlakte mag maximaal 82,5 vierkante meter zijn

En binnen die regels hebben wij er dit bouwplan van gemaakt:

tekeningen van ons nieuwe huis

Het nieuwe huis komt op dezelfde plek te staan als het oude. Alleen dan aan beide zijden 25 centimeter breder en het komt zo’n 3 meter verder naar voren. De dakpannen, stenen en wandbekleding die we hebben uitgezocht passen ook bij de stijl van het park.

Een donkergroen boshuisje, dat wordt het.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.