altijd op zoek naar de finishing touch

Week 11 – Priegelwerk

Week 11 – Priegelwerk

Wat grote veranderingen en een paar afwerkklusjes in week 11. Zo heeft Niek de balkenlaag van de eerste verdieping omgebouwd, zodat de pijp van zijn geliefde houtkachel er straks door naar boven kan. We leenden de spierballen van Phillip en Kevin om een lading stenen naar boven te tillen en de nokbalk te plaatsen. En Kevin hielp met het slijpen van puzzelstukjes poriso, die de aannemer vervolgens verwerkte in een superstrakke puntgevel. Niet het meest zichtbare werk, maar ook dit ‘gepriegel’ laat ons huis groeien!

Geduld is een schone zaak

Een rustige week, als ik zo terugkijk. Zelf heb ik het gevoel dat de ontwikkelingen minder groots lijken, toch wordt de beleving des te groter! Man, wat kijk ik er naar uit om straks de muren boven op te trekken, de vloeren te leggen, kasten op te bouwen, kachel aan, kleedje uitrollen.. En bovenal, verhuizen naar Vinkel. Jullie zien het misschien nog niet zo goed – en jaaa er is nog ontzettend veel en leuk werk te verzetten – maar het komt in zicht hoor!

Duimpje omhoog

Een diepe snee in Niek’s linkerduim bracht zondag vroeger dan gewild een einde aan ons klusweekend – iets met een nieuwe beitel en een wankel keukentrapje…

Niek zat zondagavond dus met zijn duimpje omhoog, maar gisteravond maakte en plaatste hij alweer vijf balken in het plafond boven. Of vijf vloerbalken van de zolder. ’t Is maar hoe je er tegenaan kijkt 😉 Waar het om draait: we gaan gestaag verder! Ook met een dikke duim.

Fijne avond!2 thoughts on “Week 11 – Priegelwerk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.