altijd op zoek naar de finishing touch

Week 16 en 17 – Laag voor laag

Week 16 en 17 – Laag voor laag

Een bouwzeil is niet gemaakt voor dakbedekking. Zover zijn we nu wel. Het grote groene gevaarte was nog niet bevestigd of de eerste druppels liepen alweer naar binnen. Die Hollandse zomers ook.. Afijn, de afgelopen twee weken hebben we – met veel plezier! – weer heel wat laagjes toegevoegd; aan de kozijnen, het rachelwerk en de steiger.

Een tandje minder

Wellicht heb je het gemerkt; we hebben ons klustempo iets verlaagd. We wachten namelijk op een essentieel onderdeel van onze muurbekleding: de waterslagen. Pas als deze aluminium profielen op hun plek zitten kunnen we weer meters maken. Dan kunnen we het donkergroene Keralit op het rachelwerk vastmaken en.. aan het dák beginnen. En dat is dus nodig, want in de regen werken schiet ook niet lekker op (zie foto hieronder) 😉

Altijd iets te doen

Het werk van de aannemer is vrijwel klaar… Dat betekent dat we niet heeeel ver meer verwijderd zijn van de afwerkingsfase. Mag ik af en toe graag even over dagdromen. Tot die tijd stoppen we alle vrije uurtjes in het afronden van de ruwbouw.

Niek bewaart daarom voorlopig zijn vrije dagen en klust iedere avond aan het rachelwerk en de neuzen van het dak. We kregen gelukkig hulp van Phillip en Tjeu bij het plaatsen van de steiger, wat een karwei zeg. Peter heeft onze infrastructuur aan buizen, stopcontacten en dozen voor de bovenverdieping weer uitgebreid. En ik ben vanaf deze week zeker vijf dagen per week bezig met alle deuren en kozijnen mooi maken. Heerlijk! We bewaren de dakkapellen en het afwerken van de erker voor de timmerman, in week 19.

Bijna Brabander

Deze week heb ik trouwens mijn appartementje in Arnhem te huur aangeboden. En ja, normaal gesproken hoort een huisbaas dat te doen. Die van mij is alleen 80 jaar oud en hij gaf mij graag de regie om zelf iemand te vinden om de huur van augustus mee te delen en die mijn spullen wilde overnemen. Gelukkig was het zo gepiept! Een paar foto’s op Facebook gezet, drie potentiële huurders geselecteerd, 60+ enthousiastelingen vriendelijk bedankt voor hun interesse (dat was nog het meeste werk) en de volgende dag de deal gesloten. Ben er heel blij mee.

Half augustus verhuis ik naar ’t Soperse Bos in Vinkel. Lekker samenwonen in de caravan 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.