altijd op zoek naar de finishing touch

Week 18 – 20 – Samen

Week 18 – 20 – Samen

Mijn eerste blogbericht als inwoner van Vinkel is hier! The big move naar een kleine caravan heeft plaatsgevonden en sinds 14 augustus 2017 woon ik officieel in de Gemeente ’s Hertogenbosch. Geen tijd om rustig aan het Brabantse te wennen trouwens; fulltime klussen zal ik! 

Zo, ik mag weer drie weken in één bericht verslaan, want ik loop achter (alweeeer ja). Dankzij mijn nalatigheid hebben jullie de berg steenwol, de neuscorrecties, de vensterbanken, het erkerplafond, de dakkapel en ons nieuwe afdak nog niet eens gezien. Sund! Dat ga ik hierbij goedmaken. In chronologische volgorde:

Week 18 – Poetsen en meten

In week 18 heb ik me de eerste dagen bezig gehouden met de voorbereidingen op de verhuizing. Dozen uit de kelder uitpluizen, bed op Marktplaats, keuken poetsen, dat soort dingen. Ondertussen hebben Niek en Dorus de grote steiger naar de achterzijde verhuisd, is het rachelwerk klaar en zijn de neuzen van het dak gecorrigeerd. Na een laatste keer het dak opmeten weten we zeker dat alle neuzen even ver uitsteken.

Ik ben blij dat dat allemaal klaar is, want het woord rachelwerk heb ik nu wel vaak genoeg getypt. En dat dak opmeten is ook maar een gevaarlijke bedoeling; uitstekend boven het zeil, op een keukentrapje dat op een houten plaat staat, dat weer balanceert op de zolderbalken.. De gemiddeld trouwe lezer weet inmiddels dat ik het daar niet zo op heb. Helaas wachten die neuzen nog wel op een laatste laagje verf. Door mij dus.

Week 19 – Vaart erin

Sinds deze week komt een timmerman ons wat avonden versterken. We hoopten zoveel mogelijk werk zelf te kunnen doen, maar na vijf minuten werken met deze vakman waren we overtuigd: hij mag blijven! Niets ten nadele van Niek en onze hulptroepen natuurlijk. Maar het deed ons echt goed om zoveel kennis, kunde en vooral snelheid in huis te hebben. De komende tijd werkt hij aan het dak van de erker en de twee dakkapellen. Kunnen wij dat loslaten en ons storten op de andere klussen.

We sloten week 19 samenwonend af. Van een huis en een appartement naar een caravan. Het was even afzien, maar het is ons gelukt. Dankzij grondig uitzoekwerk door mam en mij en de geweldige hulp van vrienden, ben ik vorige week zaterdag in één dag verhuisd van Arnhem naar Vinkel. Onze spullen staan alvast gezellig bij elkaar in de opslag van Tjeu en Evelien 🙂

Week 20 – Eindelijk, de waterslagen

Één van die andere klussen waar ik het net over had, was het maken van het afdak boven de voordeur. Niek heeft er een hele chique constructie voor bedacht die gelukkig zo in elkaar zat. Een goede voorbereiding…

Aangezien al het verfwerk voor mij bestemd is, stoof Niek na het plaatsen van de middenbalkjes meteen door naar het bevestigen van DE waterslagen. Het heeft even geduurd, maar ze zijn er. En ze staan mooi joh (wie had ooit gedacht dat ik het op een dag zou hebben over ‘mooie waterslagen’?!).

Klusweer op komst

Voor komende week wordt eindelijk zonnig weer voorspeld, dus dan werken we de balen steenwol tussen de latten en maken we omlijstingen voor alle kozijnen. Hopelijk redden we het ook om het vochtwerende / ademende doek voor de steenwol te plaatsen. En wie weet.. het Keralit al tegen de muur?

Tot week 21!1 thought on “Week 18 – 20 – Samen”

  • Meis! Wat heb ik veel gemist… ondanks dat het tempo iets omlaag ging toch weer een hoop werk verzet. Jammer dat ik heel je verhuizing niet mee heb gemaakt vanwege mijn eigen vakantie. Eindelijk lekker samenwonen, geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.