altijd op zoek naar de finishing touch

Week 23 – 26 – Keralit lit lit

Week 23 – 26 – Keralit lit lit

Oh, hallo prachtige, strakke, donkergroene wanden. Vier weken lang hebben we de buitenkant van ons huis ingepakt met Keralit. We hebben ondertussen ook ruiten, de tweede dakkapel is af én het glas-in-lood is gezet. Best weer een blogje waard 🙂 

Week 23

Al eerder schreef ik over de voorwaarden waaraan ons huis moet voldoen. Één daarvan is de houtlook; alle gevels van de huizen op ’t Soperse Bos moeten een houten uitstraling hebben. Daar voegden we zelf nog de voorwaarden ‘onderhoudsvrij’, ‘duurzaam’ en ‘kwaliteit’ aan toe en zo kwamen we uit bij Keralit. In week 23 hebben we er al anderhalf van de vier muren mee bekleed. Die eerste lat gaf ons echt kriebels. De stapels materiaal lagen al weken naar ons te knipogen.

In het blog van week 21 en 22 zie je nog balken door de kozijnen naar buiten steken. Toen waaide alles nog lekker door. Sinds deze week is dat veranderd. Maandagmorgen 7.30 uur arriveerde de glaszetter met zijn aanhanger vol en na een dagje doorwerken zijn alle kozijnen voorzien van glas, inclusief dauerluftung. Het ziet er super strak uit. Vooral die kitrandjes, fiet fieuw. Mocht iemand nog een goede glaszetter zoeken, ik weet er nog wel eentje 😉

Week 24

Zoals je op de foto’s ziet hebben we in week 23 dubbel werk gedaan… Toen we de hoek om gingen, bleek daar de eerste lat een paar millimeter lager te beginnen. En dat gaat er natuurlijk niet in bij twee Pietjes Precies. Geen versprongen lijnen op onze muren graag.

Helaas betekende dat dat al het keralit eraf moest. Je schroeft een lat aan de bovenkant vast en schuift de volgende over de schroeven heen. Het zogenaamde potdekselen. ‘Even de onderste lat losmaken’ zat er dus niet in 🙁 Beginnersfoutje! In week 24 hebben we een groot deel van de achtergevel afgewerkt. Veel maatwerk met al die ramen, schuine randen en neuzen.

Week 25 en 26

In week 25 zijn de muurtegels voor de badkamer en wc bezorgd en heb ik ook vloertegels uitgezocht voor de badkamer en keuken. Meteen een gaaf badkamermeubel erbij gevonden op Marktplaats. LEUK!

We zijn inmiddels weer een hoek om met keraliten. De lange wand ging lekker snel, want we konden de zes meter lange latten achter elkaar vastmaken. Alleen wat precisiewerk rond een buis en bij de laatste plank die onder de sporen valt. In het weekend hebben pap en Niek onder andere de steiger afgebroken en aan de voorkant opnieuw opgebouwd. Goed hoog, want nu moeten we over het afdak heen werken.

De voorgevel afwerken is nog het meeste werk, met al die ‘obstakels’. We zijn in week 26 niet verder gekomen dan de rand van het afdak. Dat moet namelijk eerst worden voorzien van een laagje dakbedekking. Wel hebben we de randen van de puntgevel netjes gemaakt voor het keralit, zodat het straks mooi aansluit op de dakplaten.

Kom maar op

Over dakplaten gesproken. We zijn aan het aftellen: nog drie nachtjes slapen en dan gaat het dak erop! Op 7 april begonnen we met de sloop en precies zes maanden later, op 7 oktober, maken we ons huis dicht.

We zijn er aan toe. Dat het maar snel zaterdag mag zijn 🙂

 2 thoughts on “Week 23 – 26 – Keralit lit lit”

  • Hoi Martine en Niek, wat wordt het mooi. Nog even en dan zitten jullie wind- en waterdicht. Lees iedere keer met plezier de stukjes die Martine schrijft. Is de jounalistiek niet iets voor jou? Je hebt echt talent.

    • Lang niet meer gekeken naar jullie vorderingen. Hoe staat het er nu bij ? Week 26 ergens in oktober is het laatste. Is nu de afwerking binnen aan de beurt??? Succes dan, misschien toch nog voor kerst klaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.