altijd op zoek naar de finishing touch

Week 27 – 29 – Onder de pannen

Week 27 – 29 – Onder de pannen

De drie zwaarste dagen van het afgelopen half jaar? Het dak leggen. Het gewicht van de meterslange dakplaten en panlatten, de ruim tweeduizend dakpannen. Plus de vele uren schuin werken. Maar dan zet je een stapje achteruit en zie je dat prachtige dak.. Allemaal waard! Het dak is geweldig!

Genoeg drama, het begint bijna op een bevallingsverhaal te lijken 😉 Het heeft ons fysiek heel wat gekost, zeker. Maar als je erbij was heb je gezien dat we drie dagen met een enorme smile hebben rondgehuppeld. Wat hebben we hier naar uitgekeken. Eindelijk zit het huis dicht!

Onder de pannen

Het dak was echt Niek’s project. Welk type dakplaten kunnen we het best gebruiken? Wat leggen we erop? Kiezen we zwarte, oranje of gevlamde pannen? En hoeveel dan? Hij heeft het allemaal uitgedokterd. Uiteraard mocht ik wel meebeslissen over de kleur van de pannen, maar we kozen beiden meteen voor de herfstkleur. Past super bij onze donkergroene muren.

Ik heb uiteraard weer een boel foto’s gemaakt de afgelopen weken. Vooral tijdens de eerste drie dagen. Allereerst het avontuur met de dakplaten:

En toen de panlatten en de pannen:

Teamwork

Wat ons ook heel gelukkig maakte is om het huis weer even vol te hebben met vrienden. Hoe mooi is het dat we zo’n belangrijk (en zwaar) deel van ons huis samen voor elkaar hebben gebokst?! Oké, ze hebben Niek’s hoofd wel bijna geplet tussen twee dakplaten, maar daar hebben ze vooral enorm hard om gelachen. Mannen 😉 Gelukkig had hij zijn helm op!

In dit filmpje een kleine impressie van het teamwork.

En weer door

Het dak zit helaas nog niet helemaal dicht. We wachten nog op het afwerken van de dakkapellen, de erker en het afdak boven de voordeur. Daarvoor krijgen we de timmerman en dakdekker nog op visite. Ondertussen bereiden wij binnen alles voor op het stukwerk. We hebben bijvoorbeeld al een zoldervloer gelegd en de muren netter afgewerkt met gipsplaten.

Strakke witte muren, dat wordt de volgende grote stap. Tot dan!

 2 thoughts on “Week 27 – 29 – Onder de pannen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.