altijd op zoek naar de finishing touch

Week 30 – 37 – We gaan naar binnen

Week 30 – 37 – We gaan naar binnen

Ik sloot mijn laatste blogpost af met een belofte: de volgende keer zien jullie strakke witte muren. Nou, daar hebben jullie (en wij ook) behoorlijk lang op moeten wachten! Alles bij elkaar was ik zeven weken ‘blogvrij’, maar ik kan weer aan de bak 😃
Klaar voor een flinke update? 

Effe wachten nog

Poeh, ons geduld is de afgelopen weken wel getest. Waar we in het begin enorm veel vaart kregen door de hulp van vakmannen, moesten we er de laatste weken vooral op wachten. Een halve dag tijd per twee weken, daar kwamen we niet ver mee. Ervaren huizenbouwers komt dat waarschijnlijk bekend voor. ‘Zo gaat dat in de bouw’ hoor je dan. Maar tijdens de grillige herfstdagen loopt het regen- en smeltwater zo door onze onafgeronde dakkapellen heen. En liggen mijn versgelakte sierlijsten onder een ingezakte partytent te verpieteren.

Met soms lichte frustratie hebben we (vooral Niek) zoveel mogelijk klussen zelf opgepakt. Je moet toch wat tijdens het wachten. Achteraf zijn we daardoor waarschijnlijk nóg trotser op ons huisje 😌

Grote uitzondering

Gelukkig zijn er ook hele trouwe vakmannen! En één die ons enorm veel helpt – al vanaf de allereerste sloopdag – is Kevin. Als hij er is loopt Niek fluitend rond. Hij pakt meteen aan, kent alle gereedschappen en geen klus is hem te gek. Alvast een speciaal dankjewel voor jou, Kevin!

Naar binnen

Terug naar de verbouwing. De buitenkant van het huis is dus nog steeds niet helemaal klaar, zoals je ziet in de foto’s. Dit weekend klimt Niek het dak weer op met keralit en dakpannen.

Na zeven maanden ruwbouw zijn we nu gelukkig ook binnen bezig met de afwerking. Met het mooi maken😊 Wat we zoal hebben gedaan de afgelopen zeven weken:

Rust in de tent

Ruim twee weken heeft stukadoor Jimi ons huis in beslag genomen. Op hem hebben we dan weer met alle liefde ‘gewacht’! We vermoedden het al, maar wat doet het VEEL om gladde witte muren te hebben. Ineens is er rust, licht en sfeer. Lijkt me super, als je zo’n metamorfose kunt creëren voor mensen die al maanden in het puin werken!

Natuurlijk ligt er overal nog gips, steenwol, hout en gereedschap. Mooie overzichtsfoto’s heb ik dus niet kunnen maken van het voor en na. Hieronder zie je de ruwe versus de enigszins vrije witte muren:

Indeling

Misschien zijn er lezers die onze bouwtekeningen nog niet hebben gezien en daarom de foto’s niet goed kunnen plaatsen. In mijn volgende blogbericht zal ik de plattegronden laten zien. We hebben dan boven het grootste deel van de metal stud wanden geplaatst en de vide vormgegeven (wordt echt prachtig, heb ik stiekem al gezien 😉).

Rond de Kerstdagen een nieuw fotoverslag!

 2 thoughts on “Week 30 – 37 – We gaan naar binnen”

  • Nou dat wordt steeds mooier! Wat moet het een fijn gevoel zijn als het resultaat steeds meer gaat lijken op wat je voor ogen hebt. Geniet er van en nog even doorzetten. Succes!

    • Ha Jurgen! Wat leuk dat je meeleest! Het begint wel wat te worden he? 🙂 En dan te bedenken dat we er na 6 maanden al in dachten te zitten.. We zetten door, dankjewel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.