altijd op zoek naar de finishing touch

Week 38 – 40 – Binnenwerk

Week 38 – 40 – Binnenwerk

Happy New Year! Het jaar waarin we verder bouwen en klussen, ons nieuwe huis inrichten en afscheid nemen van de caravan. En daarnaast natuurlijk ons ‘gewone leven’ leven. Een vooruitzicht om heel happy van te worden 🙂 In de vrije dagen rond Kerst en Oud & Nieuw hebben we grote sprongen gemaakt op de bovenverdieping.

De afgelopen maanden hadden we boven geen muren (nog te zien op de foto’s van mijn vorige blogbericht). Alleen de betonnen badkamervloer gaf een idee van de ruimteverdeling. We raakten bijna gehecht aan onze grote open verdieping. “Waarom geen loft?” zeiden we dan tegen elkaar. Maar zo’n open badkamer en grote ramen (of logees).. Nee, dan toch maar beginnen aan de metal stud wanden.

Plattegrond

Laat ik beginnen met de plattegrond van de bovenverdieping. Helaas heb ik de laatste versie niet digitaal. De muur van slaapkamer 2 moet je dus even in het midden van de twee ramen bedenken. De afmetingen zullen ook niet overal kloppen, maar de verdeling is er goed uit te halen 😉

De foto’s laten zien hoe we deze indeling langzaam aan het vormen zijn. Het is heerlijk werken met metal stud. Ik sta nergens op de foto (of de foto kwam niet door de keuring), maar heb het grootste deel van de wanden samen met Niek gebouwd en betimmerd. Heel leuk!

Ronde vide

Kevin en Niek hebben samen een ronde balk voor de vide gemaakt, om de ronding van de erker door te zetten. It’s in the details:

Thanks Thomas

We hebben ook buiten nog wat klussen afgerond, zoals de afwerking van de dakkapellen en het afdak van de voordeur. Geen makkelijke opdracht. Zelfs de ingehuurde timmermannen hebben er – een paar weken geleden – lang op zitten broeden. Uiteindelijk wist ik ze te vertellen dat het waarschijnlijk ging om hoeken van 32 en 33 graden. Had Thomas van Eigen Huis en Tuin me verteld 😅 Ik blijf trouw kijken!

Mocht er nog een mooie vrije dag komen, dan probeert Niek de sierlijsten van de erker te maken. Dat is écht een opdracht voor gevorderden, met die zes kanten…

Pottenkijker

Vanavond gaan we op pad voor sanitair. Wc-potten shoppen!

Snel weer een update van onze bovenverdieping 🙋‍♀️

 4 thoughts on “Week 38 – 40 – Binnenwerk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.