altijd op zoek naar de finishing touch

Week 41 – 46 – Tweede ronde

Week 41 – 46 – Tweede ronde

Aanstaande maandag begint onze stukadoor aan de tweede ronde en dat betekende een boel voorwerk voor ons. Boven hebben we alle tussenwanden gezet, daarin de leidingen verwerkt, de balken geschilderd en de badkamer voorbereid. Oh, en last-minute nog wat wandjes toegevoegd (sorry Jimi) 😬  Daarmee zit de fase van balken, gips- en spaanplaten zagen er bijna op. Nog even volhouden en dan zijn de stofkapjes en witte wolken voorbij. Thank God!

Via de tuin

Voordat we naar boven gaan, gaan we eerst naar buiten. We hadden namelijk nog wat klusjes liggen, zoals de afwerking van de erker en een paar ontbrekende dakpannen.

De laatste tussenwand

Mijn vorige blogbericht laat zien dat we de muren rondom de badkamer en het trappengat al grotendeels hadden geplaatst. Met de wand van de tweede slaapkamer moesten we wachten, want er moesten eerst 5 meter lange buizen worden gebogen. Daar hadden we de hele gang voor nodig.

Inmiddels is de was/studie/logeerkamer ook klaar voor de afwerking!

Wij willen badderen

De vloer die er zo ongeveer als eerste in lag was de badkamervloer. En daarmee ook de leidingen, want die moesten in het beton gegoten worden. Maandenlang hebben we op onze tenen over die vloer gelopen, want owee als er een leiding zou barsten.. Dat gebeurde uiteindelijk toch toen de timmerman zijn tacker van de dakkapel naar beneden liet vallen. Precíés op het verbindende stuk. Top.

Lang geleden, dus daar hebben we het niet meer over. Belangrijker is dat de leidingen zijn vernieuwd en de vloer weer netjes dicht zit! De afgelopen weken hebben we de leidingen in en aan de muur bevestigd (en gecheckt), het bad geplaatst en de muurtjes gemetseld.

Nog vóórdat we de betonvloer goten maakte ik online een schetsje van de badkamer. Dit geeft je een beetje een idee van onze plannen:

bovenaanzicht badkamer

En zo ver zijn we nu:

Op grote hoogte

Omdat ons huis nog geen trappen heeft maar wel hoge ruimtes, moesten we weer veel balanceren op onze trapjes en ladders. Bijna alle balken op de bovenverdieping zijn afgelakt en ook de zolder heeft geen inkijk meer. Alleen die ellendige nokbalk. Die bewaar ik nog even voor later (of.. voor iemand anders).

Toch niet bijna stofvrij…

Ik besef me net dat we boven de houten platen die tussen de balken komen nog moeten zagen en vastmaken. Ik hou m’n bezem en mondkapjes dus nog maar even bij de hand 😷

In het volgende blog nieuwe strakke witte muren!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.