altijd op zoek naar de finishing touch

Week 47 – 52 – Hoera, 1 jaar!

Week 47 – 52 – Hoera, 1 jaar!

Een jaar verder! Ik heb weer heel wat in te halen in dit blogbericht. Naast dat ik kort een nieuwe baan had en gestart ben met een tweede opleiding (Interieurontwerpen), heb ik eigenlijk alleen maar in de bouw gestaan. Of in de bouwmarkt, bij de vloerenboer of een andere interieurzaak. Druk druk in ieder geval.. ‘hoofdstuk Tien’ is aangebroken!

Stuc

Inmiddels zitten we er boven aardig opgeruimd bij. Voor een bouwplaats dan. Maar in week 47 was dat nog heel anders. Wat gestucte muren en wat schoonmaakrondes al niet doen:

Als ge ut nie wit…

Kit! Daar zit me wat van in. Mocht iemand ooit nog een huis gaan bouwen; overweeg een gestuct plafonnetje. Scheelt liters verf, dozen kit en meters schuurpapier! En lamme armen.

Geintje 😅 Ons plafond is bewerkelijk, maar hoort helemaal bij ons houten boshuis natuurlijk.

Hulptroepen

Gelukkig mochten we de afgelopen weken rekenen op fijne hulp. Dankzij Kevin hebben we boven een superstrak plafond: ✔ Pap kwam een lang weekend met de camper en hielp mij bij het schuren, plamuren en schilderen van alle raam- en deurkozijnen: ✔ Freek bespaarde ons tientallen meters kitten: ✔ En ook Phillip draaide zijn hand niet om voor het dichtsmeren van alle naden en kieren. In verven is hij trouwens ook heel goed: ✔

Speciaal project

Onze zolder is straks alleen te bereiken vanuit de slaapkamer. Niek heeft daarvoor een speciale deur in het gebint gemaakt, van zelf gezaagde eiken planken. En die eik stond lang te pronken voor Kasteel Heeswijk, waar Niek voorheen bijna iedere zaterdag doorbracht. Super gaaf dus!

Week 53

Deze week zwaaien we onze stukadoor uit. De tegelzetter heeft vanmiddag de badkamerwanden gevoegd en nu kan Jimi daar de laatste muren en het plafond stucen en pleisteren. De rest van het huis is al voorzien van een laagje voorstrijk, dus het inkleuren van de bovenverdieping kan beginnen!

We zijn op dreef. Stiekem hebben we in het paasweekend al heel veel moois gemaakt, maar ik moet natuurlijk wel wat voor een volgend blog bewaren 😉

Snel meer!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.