altijd op zoek naar de finishing touch

Week 53 – 58 – Mooi maken

Week 53 – 58 – Mooi maken

We zitten organisatorisch in een ‘uitdagende periode’. Boven zijn we vrijwel klaar en beneden kunnen we niet echt verder. En dat is best wennen, want de afgelopen weken was Hoofdstuk Tien juist in volle gang. Dagen van 10+ klusuren keken we niet meer van op. Er was zoveel leuks te doen! In dit blog dan ook zes blokken met foto’s van alles wat we mooi hebben gemaakt.

Twijfelkont

Ik dacht er eerst over om dit blogbericht ‘Keuzestress’ te noemen. Want dat is wel het gevoel dat de afgelopen weken overheerste, bij mij in ieder geval. Sinds mijn opleiding Interieurstyling ben ik helemaal vol van kleurenleer. Iets te vol misschien. Uren liep ik met kleurstaaltjes door het huis, keek ik weer  in boeken, op pinterest of instagram, vroeg ik (alweer) om advies..

Gelukkig zijn alle muren nu geverfd! (en alleen de badkamer heb ik deels opnieuw gedaan, valt mee toch?) De badkamer was al betegeld, het sanitair zit er allemaal op/aan/in en op de gehele bovenverdieping is de vloer gelegd. Nog een weekje wachten op de plinten en dan is de bovenverdieping klaar om in te richten. Hoe zal ik dat eens gaan doen…? 😉

Badkamer

De wandtegels voor de badkamer hebben we ruim een jaar geleden gekocht. We combineerden een tripje naar de tegelwinkel in Oude-Tonge met het kopen van de stacaravan in Brouwershaven. 31 maart was het, uit mijn hoofd.. Ik vond het dus best spannend om ze nu eindelijk op te muren te plakken! De vloertegels lagen ook al maanden in ons houthok te wachten. Pasten ze eigenlijk wel bij elkaar?

Op het moment dat ik de muren geverfd had en het wastafelmeubel stond viel het allemaal samen. We zijn allebei (fieuw) super blij met het resultaat. Nog wat lampen en planten ophangen, spulletjes er in, het riool aansluiten (niet onbelangrijk) en dan badderen maar!

Master Bedroom

Terwijl ik mijn vorige blog online zette, hadden we onze slaapkamer stiekem al twee keer geverfd. Een groot verschil met de hoofdfoto van week 47 – 52! Na het verven heb ik ook het plafond en alle balken nog een keer afgelakt, want dat hoort zo na het kitten. Op 7 mei konden we – eindelijk – aan de slag met de vloer.

Na het verven van de slaapkamer ben ik in één streep doorgegaan naar de tweede slaapkamer, de overloop en de badkamer.

Van boven…

Een grote klus was het balkenplafond beneden. Boven heb ik alle platen en balken zelf drie keer gelakt, maar beneden zag ik dat niet zitten. Daar zaten de balken geen 60 maar 40 centimeter uit elkaar en was het te schilderen oppervlakte twee keer zo groot. We hebben daarom een schilder ingeschakeld die het plafond professioneel kon spuiten; twee lagen in 1 dag! Halleluja!

Tuurlijk moesten we de platen en balken wel zelf gronden, dat kostte al een dikke week werk. En voor het zo ver was heeft Niek het plafond geïsoleerd en samen met Kevin dichtgetimmerd. Na het dichtkitten van alle naden en spijkergaatjes en het inpakken van het gebint, kon de schilder beginnen 🙌

.. naar beneden

We kwamen bij volgende grote klus: de benedenvloer. Dag balen rockwool, hallo stapels tempex. Op maandag- en dinsdagavond hebben we gepuzzeld tot de platen er super strak in lagen. We vonden echt overal piepschuim terug… Op woensdagavond plakten we eerst twee rollen schuimband tegen de wanden en legden we er een laag isolatiemateriaal op. Op donderdagavond plaatsten we de netten om de vloerverwarming op vast te knopen. Daar zijn we vervolgens het hele weekend mee bezig geweest.. Niek al die slakkenhuizen vastmaken met 2500 tie-wraps en ik knipte de 2500 uiteinden er weer vanaf. We zijn het op-de-knieën-zitten wel even zat 😉

Vakmenneke

Soms blijkt een vakman toch ook niet alles perfect te kunnen. Zo zat het epdm op de dakkapel van de badkamer vol bulten en bobbels. En dat voelt niet lekker. Dus klom Niek zelf op het dak om het los te trekken en het hout goed te laten drogen. Samen met Harmen heeft hij er een heel nieuwe laag op gelegd. Poepiestrak!

De erker wachtte nog op een aluminium daktrim dat in een lastig verstek moest worden gemaakt. Na een dag prutsen heeft Niek het zelf voor elkaar gekregen. Ik denk dat hij me twee weken lang iedere dag heeft gezegd: “Heb je vandaag al naar de erker gekeken? Vakmenneke!”

Is ie zeker.

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.