altijd op zoek naar de finishing touch

Week 59 – 65 – Naar beneden

Week 59 – 65 – Naar beneden

Een update over wat we 10 tot 4 weken geleden gedaan hebben. Niet omdat ik de huidige staat van onze verbouwing niet wil delen, maar omdat ik het al 59 weken volhoud om dit blog chronologisch op te bouwen. En 4 weken geleden kon ik eindelijk de benedenverdieping gaan verven en dat resultaat verdient zijn eigen blogbericht. Daarom dus eerst een overzicht van 14 mei tot en met 1 juli.

Bijna, bijna

Om alvast een heel-veel-gestelde vraag te beantwoorden: we zijn nog niet verhuisd. Als je de opslag bij vrienden in kijkt zie je hooguit dat er wat lege plekken zijn ontstaan tussen onze strak gestapelde inboedel. De afgelopen weken hebben we namelijk al wel wat spullen naar de bovenverdieping en de keuken verhuisd. Maar we wonen nog steeds gezellig in onze 3 bij 7 (de stacaravan).

Stoer vloertje

Sinds mijn vorige blogbericht hebben we vooral beneden grote sprongen gemaakt. Eind mei zijn de zwarte hexagontegels in de keuken gelegd. Het eerste weekend van juni werd daar de cementdekvloer tegenaan gestort. Het honingraatpatroon loopt dus over in de cementdekvloer. Een tegelvloer in de keuken leek me ‘veiliger’ dan een mogelijk absorberende vloer.. ik knoei nogal eens 😉 Voor zowel de tegelzetter als de vloerenboeren was het de eerste keer dat ze dit soort vloeren combineerden, maar ze zagen het alledrie wel zitten. Mooi!

Na drie weken drogen kwam een tweede vloerenboer, Dormi, om de cementdekvloer af te lakken. In drie dagen hebben ze twee lagen epoxycoating aangebracht en hem afgewerkt met een matte PU lak. 29 juni mochten we eindelijk voorzichtig over de vloer lopen. Met blote voeten.

Puntjes op de i

Tijdens het storten en drogen van de vloer konden we beneden niet naar binnen. Dus klommen we drie weken lang via een ladder door het slaapkamerraam naar binnen. (‘Ha buurman.. ik ben het maar!’) We hebben ons bezig gehouden met een koof in de tweede slaapkamer en de plinten boven. Niek heeft ze vastgeplakt en ik heb ze afgelakt. De standaard taakverdeling 😅

Ook buiten waren nog wat afwerkklussen, zoals de meterkast, de rand van het dak en het stoepje bij de voordeur.

Meer nieuws

Tijdens het storten, drogen en afwerken van de benedenvloer kon ik wat meer uren steken in mijn huiswerk en eindpresentatie van de vakopleiding Interieurontwerpen. Dat kwam heel goed uit, want ik kreeg het op tijd af en heb 29 juni mijn tweede certificaat behaald! Ondertussen heb ik ook veel gesolliciteerd en (eindelijk) een leuke baan gevonden. Vanaf 6 augustus is het niet meer fulltime klussen, maar fulltime werken 😬

In het volgende blogbericht laat ik de benedenverdieping zien, in kleur!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.