altijd op zoek naar de finishing touch

Week 7 – Twee is beter dan één

Week 7 – Twee is beter dan één

Ik ben een update van week 7 niet vergeten hoor. Dat is namelijk vrijwel onmogelijk als je midden in een verbouwing zit. Het idee spookte wel heel even door mijn hoofd om het een weekje te laten schieten… maar dat is zonde. Aan het eind van de rit lijkt het ons zo gaaf om per week te zien wat we voor elkaar hebben gekregen. Dus met de nadruk op zien, in deze post een boel foto’s en ietsje minder tekst.

Wat hebben we deze week gedaan?

*Pakt een spiekbriefje van Niek met alle werkzaamheden per dag*

Niek begon maandag samen met Jeroen aan de tweede staander. Zoals ik vorige week al zei is dat een tijdrovende klus, omdat alle balken even stevig in de ronde boomstam moeten passen. Op dinsdag kwam Jeroen dus weer terug om een tweede dag aan de installatie van de staander te werken. Ook Kevin hielp een handje mee. De aannemer trok dinsdag de borstwering verder op.

Sinds woensdag hebben wij een heus trapgat! Op de foto zie je dat het kozijn er al ingemetseld is, want er komt ook een kast onder de trap. Aan de zijkant / tegen het muurtje zetten we een nieuwe houtkachel. Dat betekent dat we de muur straks extra moeten beschermen tegen de hitte. Niet alleen stucen en een verfje dus.

In de avonden heeft Niek samen met Phillip veel werk voorbereid. En aan het einde van de week en in het weekend zette Niek de puntjes op de spreekwoordelijke i. Van accaciahout maakte hij doken, houten pinnen om de schoren met de boomstam en ligger te verbinden. Daarna heeft hij beide staanders geïmpregneerd, zodat boktorren en andere ongewenste diersoorten geen trek meer hebben in onze staanders. Om het goed in te laten trekken zit er voorlopig een laagje plastic omheen.

Zondag geen rustdag

We sloten de klusweek af met het schuren en opnieuw grondverven van de voordeur (mijn pakkie-an) en het boren en uitbikken van de sleuven voor de elektriciteitsbuizen.

 

Na een rondje vegen ziet het huis er alweer heel anders uit. We hebben samen de steigers alvast opgebouwd voor week 8, want we gaan aan de slag met de houten liggers voor het plafond. Op naar de bovenverdieping!1 thought on “Week 7 – Twee is beter dan één”

 • Hallo,
  Heb even niet gereageerd maar volg jullie iedere week.
  We zijn zeer onder de indruk.
  Veel succes verder met de bouw.
  Groetjes van,
  Opa en Oma Tolkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.